Echipa noastră

Ioana Ochi

În afaceri, pentru a câștiga jocul, trebuie să cunoști regulile juridice
În afaceri, pentru a câștiga jocul, trebuie să cunoști regulile juridice

Ioana este membră a Baroului Bucureşti din ianuarie 2012 și face parte din echipa Rizoiu & Poenaru încă de la fondarea acesteia, în septembrie 2012.

Ioana a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi a urmat cursurile Masterului de Drept Privat Aprofundat în cadrul aceleiaşi Universităţi. În 2011, în derularea unui contract de bursă privată cu una dintre primele 10 cele mai bine cotate societăţi de avocatură din România, a contribuit la asistarea unor clienţi care joacă roluri-cheie în sectorul energetic şi cel de telecomunicaţii din România. Ulterior, Ioana a continuat colaborarea cu această societate în calitate de avocat stagiar. A devenit avocat definitiv ca urmare a susținerii examenului de absolvire a cursurilor de pregătire profesională iniţială organizat de I.N.P.P.A. în anul 2013.

Ioana este specializată în oferirea de consultanţă juridică în domenii precum drept societar, fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii şi contracte comerciale, precum şi în materie de asigurări, construcţii şi industrie.

Experienţa sa profesională recentă include asistarea unuia dintre cei mai mari producători de aluminiu din sud-estul Europei în renegocierea unui contract de furnizare de energie electrică şi în cadrul unei investigaţii demarate de Comisia Europeană cu privire la existenţa unui presupus ajutor de stat, redactarea de rapoarte de due diligence, precum şi asistarea clienţilor în activităţi societare.

Printre cele mai importante proiecte în care a fost implicată Ioana se numără:

  • asistarea unui important centru medical în extinderea reţelei de clinici medicale în ţară prin achiziţionarea întregii participaţii la diferite societăţi de profil;
  • acordarea de asistenţă juridică unui grup de imagistică medicală privind dezvoltarea reţelei în România;
  • asistarea unui important grup european care furnizează servicii financiare, HR și IT în restructurarea bordului de directori în societatea pe acțiuni de pe piața locală, precum și în chestiuni legate de dreptul muncii și politica de personal;
  • asistarea unui important radiodifuzor străin în structurarea activității sale și oferirea de servicii în România.

Ioana este Partener în cadrul societăţii civile de avocaţi Rizoiu & Poenaru începând cu 1 ianuarie 2016.