Noutăți

22 noiembrie 2016

Radu a participat la Conferinta „PUBLICITATE MOBILIARĂ. Important, urgent și accesibil” organizata de către Societatea de Științe Juridice și Corpul Operatorilor Arhivei de Granții Reale Mobiliare, la CCIR Business Center.

Prezentarea lui Radu a avut ca temă „Locul AEGRM după 16 ani de existență”.

Citeste mai mult

19 februarie 2016

Joi, 18 februarie, Radu a fost invitat la ZF Live la o discuție despre legislația în baza căreia se tranzacționează creditele neperformante ale băncilor.

În cadrul acestei discuții au fost menționate condițiile în care băncile pot să transfere creanțele rezultate din creditele neperformante către societăți din afara sistemului financiar-bancar.

Citește mai mult

11 ianuarie 2016

Începând cu 1 ianuarie 2016, Ioana devine avocat Partener în cadrul Rizoiu & Asociații. Îi mulțumim și pe această cale Ioanei că este alături de echipa noastră prin calitățile ei personale și profesionale desăvârșite. Suntem convinși că împreună vom continua să fim un reper al avocaturii de calitate.

18 noiembrie 2015

Radu participă la Conferința Națională ALB – Romania, Ediția a XI–a, cu titlul „Viitorul Serviciilor Financiare la Confluența Tehnologiilor Inteligente cu Creditarea Responsabilă”  organizată de Asociația Societăților Financiare, joi, 19 noiembrie 2015, la Hotel Intercontinental Bucuresti.

În cadrul Sesiunii a III-a a conferinței, Radu va avea o prezentare cu tema „Dragoste cu năbădăi – Leasingul și Insolvența”.

Citește mai mult

11 noiembrie 2015

Radu a participat la Colocviul cu tema „20 ans et le temps du droit” organizat în perioada 6 – 7 noiembrie 2015 de Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, Facultatea de Drept a Universității din București și Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne.

Radu a avut o prezentare cu titlul „După 20 de ani: unificarea dreptului garanțiilor reale în România”, în cadrul căreia a vorbit despre procesul de reformare a dreptului român în ceea ce privește garanțiile reale, pe parcursul ultimilor 20 de ani.

Citește mai mult

10 noiembrie 2015

Radu a publicat la Editura Universul Juridic cartea „Contractul de ipoteca in noul Cod civil”. Cartea analizează principalele probleme ridicate de ipotecile convenționale (indiferent dacă sunt mobiliare sau imobiliare) și conține, printre altele, analize referitoare la condițiile de valabilitate ale contractului de ipotecă și definirea unui drept comun al ipotecilor.

Citește mai mult

21 septembrie 2015

Radu va participa la dezbaterea cu tema „Cesionarii: nomina odiosa”, organizată de juridice.ro, care va avea loc la CCIR Business Center, Amfiteatrul Albastru, luni, 21 septembrie 2015, ora 20:00.

Citeşte mai mult

9 septembrie 2015

Echipa de M&A de la Rizoiu & Asociații, coordonată de Lucian Poenaru, a asistat același operator privat de servicii medicale specializat în imagistică într-o nouă tranzacție de top: preluarea a 4 noi centre de diagnostic. Prin această tranzacție am ajutat clientul nostru să își extindă prezenţa pe piaţa locală, consolidându-și poziţia de lider pe piaţa serviciilor medicale de diagnostic imagistic şi medicină nucleară din România.

16 iulie 2015

Lucian Poenaru a publicat la editura C.H. Beck monografia „Protecția dreptului de autor în dreptul penal”. Cartea tratează problema răspunderii penale pentru încălcarea dreptului de autor și conține, printre altele, analize referitoare la plagiat, piraterie, protecția bazelor de date și a programelor pentru calculator.

Citeşte mai mult

9 iulie 2015

Echipa Rizoiu & Asociatii, coordonată de Lucian Poenaru și formată din avocați Mihaela Gherghe, Diana Savu și Andreea Mihai, a asistat un important centru privat de imagistică medicală la preluarea a trei centre medicale de profil din Oltenia. Echipa a acordat asistență juridică complexă cumpărătorului constând  în structurarea tranzacției, analize due diligence ale societății țintă, redactarea și negocierea documentației pentru achiziție și formalitățile de finalizare a transferului.

27 mai 2015

In perioada 28-29 mai 2015, Consiliul Superior al Magistraturii si Norway Grants organizează conferinta privind aspecte de practică neunitară intervenite de la intrarea in vigoare a Noului Cod civil și Noului Cod de procedură civilă, in cadrul Proiectului Norwegian Financial Mechanism 2009-2014 “Consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocări legislative si institutionale”. In cea de a doua zi a conferintei, Radu va avea o prezentare cu tema „Câte ipoteci (convenționale) reglementează noul Cod civil? Despre contractul de ipotecă”

Citește mai mult

27 mai 2015

Radu participa la Conferinta internaționala cu tema ʺProbleme juridice de actualitate in domeniul financiar bancarʺ, organizata de Asociatia Europeana pentru Drept Bancar si Financiar din Romania, Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”, Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar si Editura Wolters Kluwer Romania, in perioada 27 – 30 mai 2015. Pe 28 mai, in cadrul celei de-a patra sesiuni a conferintei, Radu va sustine o prezentare cu tema „Totul sau nimic: despre valoarea ipotecii”.

Citește mai mult

23 aprilie 2015

Radu participă la colocviul cu tema “Creditori vs. debitori – perspectiva Hexgonului”, organizat de Facultatea de Drept a UBB Cluj-Napoca şi Asociaţia “Henri Capitant” pe 24 aprilie 2015, în cadrul căreia va prezenta comunicarea cu titlul: „Cauțiunea reală: când ipoteca nu urmează împrumutul”.

Citește mai mult

18 martie 2015

Radu a publicat articolul “Doamne, ferește-ne de Codul civil!” pe Juridice.ro.

Citește mai mult

17 martie 2015

Radu a publicat articolul “E pluribus unum: câte ipoteci reglementează Noul Cod civil?” pe noul site Universul Juridic.

Citește mai mult

9 martie 2015

Radu va participa la dezbarea cu tema „Ca și cum nimic nu s-a(r fi) întâmplat: repunerea părților în situația anterioară”, organizată de juridice.ro, care va avea loc la CCIR Business Center, et. 8, Sala Ninel Chiriacescu, luni, 9 martie 2015, ora 20:00.

Citește mai mult

3 octombrie 2013

Rizoiu & Asociații și Răzvan Dincă & Asociații au organizat conferința “Probleme juridice actuale în practica bancară” Într-un cadru care a prilejuit întâlnirea celor mai importanți reprezentanți ai pieței serviciilor bancare din România cu reprezentanți ai autorităților publice implicate în procesul de revizuire al actualei reglementări, joi, 3 octombrie, a avut loc la hotel Pullman, conferința “Probleme juridice actuale în practica bancară”, organizată de Rizoiu & Asociații și Răzvan Dincă & Asociații. Pe lângă reprezentanţii caselor de avocatură organizatoare, la conferință au luat cuvântul domnul Alexandru Păunescu, Director în Direcția Juridică a BNR, doamna Claudia Roșianu din cadrul Direcției de Elaborare Acte Normative din Ministerul Justiției, precum şi doamna Adriana Ahciarliu, Secretar General al Asociaţiei Societăţilor Financiare.

24 iulie 2013

“Garanțiile reale și piața de capital: între nevoia de celeritate și obsesia supravegherii totale”, articol publicat de Radu în „Curierul judiciar” nr. 5/2013, p. 258-270

Citește mai mult

8 iulie 2013

„De ce lipsește dreptul tranzitoriu al garanțiilor personale din noul Cod civil?” – un articol scris de Radu pe juridice.ro

Citește mai mult

15 iunie 2013

In 14 si 15 iunie 2013, la Camera Notarilor Publici Brasov, va avea loc Conferinta cu tema “Noul Cod Civil si Noul Cod de procedura civila”, in cadrul careia Radu va sustine prelegerea privind “Caracterul executoriu al contractelor de garanție. Drept intertemporal”

Citește mai mult

14 iunie 2013

Radu tine o prelegere privind Conținutul contractului de ipotecă in Proiectului româno-elveţian „Asistenţă pentru consolidarea capacităţii instituţionale în domeniul formării judecătorilor şi procurorilor pentru aplicarea noilor legi”, desfasurat la Institutul National al Magistraturii

Citeste mai mult

28 mai 2013

„Criza încrederii, slăbirea instituţiilor şi reducerea creditării” – opinie Radu Rizoiu în Ziarul Financiar.

Citeste mai mult

14 mai 2013

Radu va sustine o prelegere in cadrul Conferintei „Noul Cod civil si Noul Cod de procedura civila. Modificari esentiale aduse sistemului juridic roman. Principii si reguli esentiale ale Dreptului civil si Dreptului procesual civil” care va avea loc la Cluj in zilele de 17 şi 18 mai 2013, la GRAND HOTEL ITALIA (Cluj Napoca, Str. Trifoiului – Vasile Conta, Sala Toscanini).

Citeste mai mult

4 aprilie 2013

Rizoiu & Asociatii, „start-up de şase luni în avocatură” – interviu Radu Rizoiu în Ziarul Financiar.

Citeste mai mult

4 aprilie 2013

„Cămătarii, Curtea Constituţională şi Premiul Nobel” – opinie Radu Rizoiu în Ziarul Financiar.

Citeste mai mult

1 martie 2013

Rizoiu & Asociatii a asistat AXN in procedurile legate de inceperea emiterii in Romania a unui nou post TV: AXN Spin.

Citeste mai mult

1 februarie 2013

Lucian a scris articolul “You can click but you can’t hide!” Încercare de responsabilizare socială?” care a fost publicat pe juridice.ro.

Citeste mai mult

7 noiembrie 2012

Timisoara, 9 noiembrie 2012: Radu va analiza caracterele juridice ale contractului de ipoteca cu „o privire critica asupra caracterului oneros” in cadrul Conferintei de drept bancar „Contractul de credit bancar intre teorie si practica. Principiile, legea, uzantele” organizata de Asociaţia Europeană pentru Drept Bancar şi Financiar – România (AEDBF-România) – Sucursala Timişoara, în colaborare cu Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Citeste mai mult